valikko

K18 Sisältää väkivaltaa Sisältää seksiä Voi aiheuttaa ahdistusta Sisältää päihteiden käyttöä
S ielu


säännöt

Sielussa noudatetaan yleistä hyvää käytöstä ja netikettiä. Yritä olla ystävällinen ja huomioida kaikki servereillämme. Sielu yhteisönä on yleisesti avoin ja rento, ja ronskitkin jutut ovat sallittuja aiheita kanavillamme. Olet itse vastuussa siitä, mitä luet! Jos jokin aihe tai rooliteksti ei ole sinulle mieluinen, älä lue sitä!

Kaikenlainen rasismi, homofobia, transfobia ja ableismi on ehdottomasti kielletty roolien ulkopuolella!

Muista, että hahmot ja pelaajat ovat eri asia! Se, että joku hahmo on seksistinen ja hirveä ei tarkoita, että hahmon pelaaja on. Hahmojen mielipiteet toisista hahmoista eivät heijasta pelaajien mielipiteitä toisista pelaajista. Kaikki roolitekstin sisällä oleva heijastaa vain ja ainoastaan hahmon mielipiteitä ja näkökantaa, joten älä suutu vastapelaajalle, jos hahmo sanoo tai ajattelee jotain ilkeää sinun tai muiden hahmoista!

rankemmat teemat

Sielu on rakennettu vahvasti K18-teemojen ympärille. Tämän vuoksi peliin ei oteta alle 18-vuotiaita, ja jokaisen on liittyessään vannottava ylittävänsä tämän ikärajan. Sielu sisältää kaikkea väkivallasta ja päihteistä seksuaalisiin teemoihin, joten jos et halua näitä ollenkaan nähdä, ei liittymistä suositella. Tämä peli on luotu vanhempaa pelaajakuntaa varten, joka toivoo voivansa pelata kaikenlaisia pelejä ilman rooliensa ja hahmojensa sensuroimista. Kyseenalaisimmat pelit ovat toki piilossa foorumin K18-puolella, mutta siitä huolimatta Sielu ei ole heikkohermoisille!

pelisäännöt

Sielussa edellytetään selkeää tekstintuottamista ja vastapelaajien roolien huolella lukemista ja huomioimista. Rooliteksteillä ei ole pituusrajaa tai minimiä, mutta oletus on, että viesteihin vastataan kunnolla, eikä vain parilla sanalla tai lauseella.

Roolitekstit tulee kirjoittaa kokonaisilla lauseilla kolmannessa persoonassa ja menneessä muodossa. Hahmon puheet ja suorat, lainatut ajatukset saavat olla murteella tai puhekielellä kirjoitettuja, mutta muutoin roolitekstit tulee kirjoittaa kirjakielellä. Pelikieli on suomi, mutta yksittäiset vieraskieliset sanat ja lauseet rooleissa ovat täysin sallittuja.

Metapelaaminen, muchaaminen/munchaaminen ja autohitti on kiellettyä. Yleinen sääntö autohittauksen kanssa on, että toiseen hahmoon kohdistuvien kosketusten tai hyökkäysten kohdalla jatkuva jossittelu ja "yrittää"-sanan käyttö ei ole tarpeellista, mutta vastapelaaja saa tästä huolimatta päättää itse, osuvatko iskut (käytössä on myös noppa) tai antaako hahmonsa koskettaa. Voit siis sujuvammin kirjoittaa hahmon vain tekemään jotain, mutta se ei silti välttämättä tarkoita suoraa onnistumista.

Toivomme aktiivista pelitahtia kaikilta pelaajilta! Älä ota enempää pelejä, kuin mihin pystyt vastaamaan aktiivisesti. Hitaammasta pelitahdista tulee ilmoittaa vastapelaajille! Voit myös halutessasi sopia etukäteen pelin alkaessa, että tahti pelille tulee olemaan hitaampi.

Suoraa hahmorajaa ei ole, mutta älä tee enempää hahmoja, kuin joilla pystyt aktiivisesti pelaamaan!