valikko

K18 Sisältää väkivaltaa Sisältää seksiä Voi aiheuttaa ahdistusta Sisältää päihteiden käyttöä
S ielu


maailma

Eternian kartta

Eternia on maaginen manner keskellä loputonta valtamerta, jonka takaa ei ole koskaan löytynyt muita mantereita. Tämä fantastinen paikka on koti monesta eri kulttuurista ja biomista tuleville muodonmuuttajaihmisille, joiden jokapäiväinen elämä on magian höystämää. Elämä muulta maailmalta suojatuissa kaupungeissa on pääosin turvallista ja rauhaisaa monelle, vaikka etenkin pääkaupungissa rehottava rikollisuus luokin turvattomuutta ja konflikteja sivistyksen keskelle. Alueet kaupunkien ulkopuolilla taas ovat vaaroja täynnä monenlaisten petojen ja lohikäärmeiden kutsuessa metsiä, vuoria ja alankoja kodikseen. Tämän vuoksi moni ei ole koskaan edes käynyt kaupunkien ulkopuolella, vaikka siellä usein käyvät väittävätkin huhujen vaarallisuudesta olevan äärimmäisen liioiteltuja.

Siinä missä monet eri tahot joutuvat kokemaan syystä tai toisesta syrjintää, on ihon värin, sukupuolen ja seksuaalisuuden vuoksi tapahtuva syrjintä harvinaista. Eterniassa kaikki ovat samalla viivalla toistensa kanssa - ihonväristä, seksuaalisuudesta tai sukupuolesta riippumatta -, eikä keltään evätä näiden ominaisuuksien takia mahdollisuuksia edetä elämässään. Toki yksittäisiä tapauksia löytyy, mutta kansa ja laki ovat näissä tilanteissa yksimieliset, ja näitä arvoja vastaan ajattelevien on usein järkevintä sulkea suunsa.

Lasten koulutus Eterniassa toimii yllättävällä tavalla. Koulut on sijoitettu aikakupliin, joissa aika kulkee paljon nopeammin, kuin muualla maailmassa. Lapset viedään kouluun joka päivä kahdeksalta aamulla, ja heidät noukitaan kahdenkymmenenneljän minuutin kuluttua. Lapsille aikaa on kulunut kokonainen vuorokausi, jonka aikana he ovat täysihoidossa koulun sisällä. Tämän vuoksi lapset myös ikääntyvät paljon nopeammin, kuin voisi olettaa.

Eterniassa rikollisuudesta rankaiseminen on yleisesti melko lievää. Vankeutta voi pahimmistakin rikoksista saada enintään kymmenen vuotta, josta osan on mahdollista suorittaa aikakuplassa. Kuolemanrangaistuksia ei maailmassa enää ole. Rangaistukset tabumagian käytöstä skaalaavat käytettyjen taikojen vakavuuden mukaan, kun taas muun muassa seksityö ja marihuana ovat täysin laillisia.

Eternian luonto on monipuolista ja monin osin maagista. Mantereelta löytyy monta erilaista biomia, jotka tarjoavat kaikki omanlaisensa kasvuston aavikon kuivuudesta tiheään sademetsään ja ikijäiseen tundraan. Kasvit näissä biomeissa ovat pitkälti sitä, mitä niiltä voisi odottaakin, mutta normaalien kasvien lisäksi Eterniasta löytyy useita fantasiapohjaisia kasveja, joiden kanssa saa olla luova - huomioi kuitenkin, että kasvien tulee sopia ympäristöönsä. Sieltä täältä maailmaa löytyy myös erilaisia maagisia kasveja, joita käytetään moniin eri rituaaleihin ja juomiin.

Eternian eläimistö on kasvien tavoin monipuolista, mutta yleisesti fantasiamaisempaa. Maailman suurin erikoisuus on useammat eri lohikäärmelajit, joita on muiden petojen tavoin monia erilaisia. Lohikäärmeet ovat yleisesti eläinten kaltaisia, eivätkä kykene puhumaan ihmisten kieltä, ja älykkyys eri lohikäärmelajien välillä vaihtelee yhtä paljon, kuin meidän maailmamme eläimistölläkin.

Lohikäärmeiden lisäksi Eterniassa saattaa törmätä monenlaisiin muihinkin eläimiin. Osa näistä eläimistä muistuttaa pitkälti meidän maailmamme eläimiä fantasiatwistillä, kun taas moni on selkeästi fantastinen tai jopa maaginen.

Ihmiset ovat kesyttäneet useita eri lajeja työkäyttöön, lemmikeiksi, ja ruoaksi. Kesytettyjä lajeja löytyy jopa lohikäärmeistä, vaikkakin paljon vähemmän.

Löydät listan olemassaolevista lohikäärmeistä ja muista eläimistä foorumilta!

Eterniassa on seitsemän eri kaupunkia, joista jokainen sijoittuu eri biomiin. Kaupungit on linkitetty teleportein, jonka vuoksi niiden välillä liikkuminen on helppoa ja nopeaa, eikä matkustaminen villien erämaiden läpi ole tarpeellista. Kaupunkien ilmastot on merkattu Köppenin ilmastoluokituksilla.

Pääkaupunki Nos Dragan
Eternian pääkaupunki Nos Dragan on mantereen kaupungeista kaikkein suurin ja modernein. Vasta reilut kaksisataa vuotta vanha, tämä kaupunki perustettiin yhdistämään Eternian kansoja ja luomaan niille neutraalin tapaamispaikan valtioiden yhdistyessä. Tämän vuoksi Nos Draganin arkkitehtuuri lainaa paljon jokaiselta muulta kaupungilta, sekoittaen näitä vaikutteita omaan, nykypäiväisempään ja paikoin jopa hieman futuristiseen ulkonäköönsä. Näiden lailla myös kulttuurit sotkeutuvat toisiinsa tässä kaupungissa, luoden aivan omanlaisensa ilmapiirin ja tavan elää. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat keskustassa sijaitsevat koristeelliset kaksoistornit Solaris ja Lunaris. Nos Dragan on kooltaan vähän NYC:iä suurempi. Osa asukkaista asuu myös muurien ulkopuolella olevilla maatiloilla ja farmeilla.
Väkiluku: 7-8 miljoonaa.
Ilmasto: Lauhkea meri-ilmasto / Cfb (mm. Ranska ja Saksa)

Vuorikaupunki Hirane
Kiyokovuorilla sijaitseva Hirane on perinteisen japanilaistyylinen vuorenrinteelle vesiputouksen yläpäähän rakennettu kaupunki. Kaupungin läpi kulkee joki, jonka vesi virtaa vuoren sisältä ja on yllättäen kuumaa. Tämä joki lämmittää ympäristöä tarpeeksi pitääkseen sen paljon leudompana, kuin lumihuippuiset vuoret lähistöllä, tehden kaupungista paljon vehreämmän kuin voisi olettaa. Pitkin poikin kaupunkia kaivetut kiviojat varmistavat joen lämmön kulkevan joka puolelle Hiranea, ja asuttavat useita värikkäitä koikarppeja. Kaupungin yksi suosituimmista erikoisuuksista on sen monet kuumat lähteet ja onsen-kylpylät.
Väkiluku: 3-4 miljoonaa.
Ilmasto: Lämminkesäinen mannerilmasto / Dfb (mm. pohjoinen Japani)

Tundrakaupunki Irithia
Eshen tundralla sijaitseva Irithia on rakennettu ympäröimään jättimäistä valkorunkoista ja sinilehtistä puuta, joka tunnetaan parhaimmin nimillä Ikipuu tai Ireth. Tämä vahvasti maaginen puu on suurin syy kaupungin menestykselle sekä siitä kerättävissä olevien maagisten ainesosien, että sen massiivisten hohtavien juurien alla luolastoissa kasvavien kasvien vuoksi, joita muualla tundralla ei ole tavattu. Irithia itse on rakennettu pääosin kivestä ja jäästä, ja osa kaupunkia on louhittu jopa osittain lähistön kallioiden sisään. Ikipuun antimien lisäksi kaupunki elää pääosin kaupungin alla ja lähellä sijaitsevien kaivosten avulla.
Väkiluku: 2-3 miljoonaa.
Ilmasto: Ikuisen pakkasen ilmasto / EF (mm. Etelämanner)

Aavikkokaupunki Desai
Amaran aavikolla sijaitseva fantasiamaisen egyptityylinen Desai on perustettu suuren, vehreän keitaan kupeeseen. Suurilta osin savitiilistä rakennetut talot levittäytyvät keitaan koillispuolelle vehreän alueen ulkopuolelle saakka. Muuten hyvin yksiväristä arkkitehtuuria värittävät kaupungissa käytetyt runsaat koristeet, kankaat ja maalit, jotka muuttavat karun näköiset rakennukset ja kadut yllättävän kauniiksi ja miellyttäviksi asua. Desaissa tanssia, musiikkia ja värikkyyttä pidetään suuressa arvossa, jonka vuoksi kaupunki on synnyttänyt monia tunnettuja esiintyjiä vuosien varrella.
Väkiluku: 3-4 miljoonaa.
Ilmasto: Subtrooppinen aavikko / BWh (mm. Sahara)

Suokaupunki Breim
Arranin suomailla sijaitseva Breim on rakennettu pääosin paalujen ja pitkospuiden päälle. Vehreän kasvillisuuden sekaan hukkuva kaupunki näyttää monelle ulkopuoliselle helposti synkältä ja pimeältä korkeiden, lehtevien puiden kadottaessa suurimman osan taivaasta alleen. Kaupunki on kuitenkin täynnä jatkuvasti palavia lyhtyjä ja pehmeitä valoja, jotka ohjaavat kulkijoitaan pitkospuusokkelonsa läpi. Pääosin puusta, ja joskus osittain kivestä rakennetut mökkimäiset rakennukset ovat kotoisia ja koristeltu sammalkatoilla ja kasvillisuudella. Veneet ovat pitkospuiden lisäksi yleinen kulkuneuvo, ja lähes jokaisen talon edestä voi löytää ainakin yhden sellaisen. Lähellä kaupunkia avautuva suuri järvi on suokasvien lisäksi kaupungin suurin elinkeino.
Väkiluku: 2-3 miljoonaa.
Ilmasto: Kosteanlauhkea ilmasto / Cf (mm. Länsi-Eurooppa)

Sademetsäkaupunki Nesham
Sademetsän siimeksessä jokihaarassa sijaitseva Nesham on rakennettu pääosin korkeiden, paksujen puiden varaan. Puiden ympärille rakennetut tasanteet vaihtelevat pienistä laajoihin, monen puun varassa makaaviin aukioihin ja talorykelmiin kaupungin levittäytyessä pitkälle sekä sivuille, että moneen kerrokseen. Riippusillat ja tikkaat yhdistävät tasoja ja tasanteita toisiinsa ja eksyttävät helposti niihin tottumattoman joukkoonsa. Maan tasalla sijaiseva osio Neshamista on pienempi ja se on rakennettu aivan jokien risteyksen kupeeseen satamineen päivineen. Koko kaupunki on rakennettu puusta, ja koristeltu monin kasvein, kukkien ja liaanien ollessa suosituimpia.
Väkiluku: 3-4 miljoonaa.
Ilmasto: Trooppinen sademetsäilmasto / Af (mm. Amazonin sademetsä)

Joutomaakaupunki Harlan
Villin lännen kaupungin tyylinen Harlan on suuren ja laajan mesan päälle rakennettu kaupunki, josta pääsee alas vain ja ainoastaan yhtä loivaa mesan kylkeen kaiverrettua tietä pitkin. Karun näköisen ympäristön ainoita kasveja ovat kaktukset ja muut kuivia ja hankalia oloja sietävät kasvit, minkä vuoksi moni kaupungissa ja sen ympäristössä asuva karjatilalainen vaeltaa karjoineen kauemmas vehreämmille laidunmaille. Harlanissa arvostetaan rehtiä työtä ja toisten auttamista, ja railakkaat illanvietot tavernoissa ja lavatansseissa ovat erityisen suosittuja. Muutoin yksinkertaiset talot pääsevät oikeuksiinsa parhaiten illan pimeydessä monien lämpimien koristevalojen reunustaessa julkisten rakennusten kattoja, ja lyhtyjen loistaessa talojen terasseilla.
Väkiluku: 1-2 miljoonaa.
Ilmasto: Subtrooppinen aavikko / BWh (mm. Arizonan mesa-aavikko)

Eternian manner on kooltaan noin puolet Australian koosta (tai Eurooppa ilman pohjoismaita), ja se koostuu monenlaisista eri biomeista. Tälle sivulle on listattu kaikki alueet ilmastoineen! Ilmastot on merkattu Köppenin ilmastoluokituksilla.

Nummet
Eternian nummet ovat laajoja ja vaihtelevat tasaisista kumpuileviin. Pitkin poikin nummia saattaa löytää suurempia kallioita, ojia ja yksinäisiä puita, eikä ole tavatonta törmätä vanhoihin pylväisiin tai jopa raunioihin muutoin asumattomien maiden keskellä.
Ilmasto: Lauhkea meri-ilmasto / Cfb (mm. Ranska ja Saksa)

Lehtometsä
Lehtometsä on suuri keskellä Eterniaa sijaitseva lehtipuista koostuva metsä. Monin paikoin valoisa ja vihanta, tämä metsä on parhaita paikkoja metsästämiselle tai uskaliaalle vaellukselle. Varovaisuus on kuitenkin kannattavaa, sillä tämä seesteisen oloinen metsä kätkee sisälleen monia vaaroja.
Ilmasto: Lauhkea meri-ilmasto / Cfb (mm. Ranska ja Saksa)

Havumetsä
Havumetsä on havupuista koostuva metsä lähellä Eshen tundran lumirajaa. Osa havupuista sekoittuu lehtometsään niiden välimaastossa, luoden keskelleen pienen alueen sekametsää. Havumetsä on pitkälti kallioista ja kiipeää länsipuoleltaan osittain vuoren rinteille saakka.
Ilmasto: Subarktinen mannerilmasto / Dfc (mm. Suomi)

Arranin suomaat
Eternian eteläpuolella sijaitsevat Arranin suomaat muuttuvat sitä vetisemmiksi, mitä pidemmälle kulkee. Alueen keskellä olevan järven ympäristössä pystyy tuskin liikkumaan kahlaamatta, ja nämä vedet pitävät sisällään kaikenlaista yllättävää. Soisella alueella on laaja verkosto pitkospuita, etenkin järven eteläpuolella sijaitsevan Breimin kaupungin lähistöllä. Breimin kaupunki sijaitsee suomaiden puustoltaan tiheimmällä alueella.
Ilmasto: Kosteanlauhkea ilmasto / Cf (mm. Länsi-Eurooppa)

Edean sademetsä
Edean sademetsä nousee korkeuksiin Eternian kaakkoisnurkassa. Korkeat, paksut puut kätkevät alleen rikkaan, hedelmällisen maan, jonka kasvusto on paljon arvaamattomampaa kuin muualla. Maassa kävelevät löytävät itsensä helposti sotkeutuneina tiheään kasvustoon ja liaaneihin, ja epäonninen saattaa joutua massiivisten lihansyöjäkasvien kitoihin eläimistöstä puhumattakaan. Tämä värikäs metsä on koti Neshamin kaupungille, joka nousee jokihaaran kupeesta aina korkealle puiden latvoihin saakka.
Ilmasto: Trooppinen sademetsäilmasto / Af (mm. Amazonin sademetsä)

Liitujyrkänteet
Eternian itäisellä rannikolla Kirsikkametsän eteläpuolella ruohomaa on korkealla merenpinnasta, ja muuttuu valkoisiksi jyrkänteiksi, joiden äkkijyrkkä pudotus loppuu suoraan meren aaltoihin. Liitujyrkänteiden lähellä seikkailevan kannattaa olla varovainen, sillä jyrkänteiden reunat maastoutuvat muuhun nummeen helposti, eikä olisi ensimmäinen kerta, kun varomaton tippuu kuolemaansa luullessaan nummien jatkuvan pidemmälle.
Ilmasto: Lauhkea meri-ilmasto / Cfb (mm. Ranska ja Saksa)

Kirsikkametsä
Kirsikkametsä on maaginen ikikukkiva metsä, joka on vuodenajasta riippumatta kauttaaltaan pinkin peittämä. Maahan tippuneet terälehdet piilottavat liilaan taittavan ruohikon alleen, ja kirkas, jääkylmä joki metsän keskellä kuljettaa tippuvia kukkia merta kohti. Kirsikkametsän sanotaan olevan pyhä, ja huhujen mukaan sitä vahingoittavat ihmiset katoavat jäljettömiin. Metsän puut ja kukat pitävät sisällään magiaa, joka ei kuitenkaan ilmene metsän antimista muualla kasvatetuissa puissa. Ainoa tie kirsikkametsään on sen eteläpuolella liitujyrkänteiden vierestä lähtevä kapea polku vuorenrinteen ja jyrkänteen välissä.
Ilmasto: Subarktinen meri-ilmasto / Cfc (mm. Etelä-Islanti) Kasvistoltaan maaginen alue.

Kirsikkavuoret
Kirsikkavuoret ovat kirsikkametsää ympäröivä lyhyt vuorijono, joka erottaa metsän muusta mantereesta. Nämä vuoret ovat jyrkkiä ja petollisia, eikä niillä kiipeilyä suositella. Huhut väittävät vuorten pitävän sisällään erityisiä salaisuuksia, mutta kukaan ei ole vielä onnistunut todistamaan näitä väitteitä.
Ilmasto: Subarktinen meri-ilmasto / Cfc (mm. Etelä-Islanti)

Eshen tundra
Mantereen koillisosassa sijaitseva ikijään peittämä Eshen tundra on kylmä ja ankara kulkijalleen. Eshen tundran vuorilla ja alangoilla ei päällisin puolin ole sen paremmin puita kuin kasvejakaan, ainoastaan lunta ja jäätä silmänkantamattomiin. Tundra on koti Irithian kaupungille, jonka keskellä kohoaa jättimäinen valkearunkoinen ja sinilehtinen maaginen puu, joka on koko Eterniassa ainoa laatuaan.
Ilmasto: Ikuisen pakkasen ilmasto / EF (mm. Etelämanner)

Eshen luolastot
Jäätundran alla on laaja verkosto luonnollisia luolastoja ja tunneleita, jotka ulottuvat syvälle tundran alle. Näissä luolastoissa ainoat valonlähteet ovat pimeässä hohtavat moniväriset kasvustot. Luolastot ovat paljon lämpimämpiä, kuin tundra itse, jonka vuoksi lähes kaikki alueen eläimet ja kasvit asuvat tai oleskelevat niissä. Luolastot eivät ole missään määrin turvallisia, ja niiden sokkeloiseen pimeyteen eksyy helposti ja usein lopullisesti.

Kiyokovuoret
Kiyokovuoret ovat tundran länsipuolelta alkava vuoristo, joka ulottuu aina tuhkavuorille saakka. Tämä vuoristo pitää sisällään suurempia, laeltaan aina lumisia vuoria, sekä myös matalampia, kesäisin sulia vuoria. Vuoristossa kasvaa paljon erilaisia puita ja kasveja, jotka ovat tottuneet korkeiden vuorten olosuhteisiin, ja joita ei muualta löydä. Siellä täällä vuorten sisällä pulppuaa kuumia lähteitä, joista osa puhkeaa maan sisältä ulos polttavina geysireinä. Kiyokovuorten rinteiltä löytyy vuoristokaupunki Hirane, jonka läpi kulkeva kuuma virtaus tippuu kaupungin laidalta alas vesiputouksena.
Ilmasto: Lämminkesäinen mannerilmasto / Dfb (mm. pohjoinen Japani)

Palaneet maat ja tuhkavuoret
Eternian luoteisrannikolla sijaitsevat palaneet maat ovat jatkuvan vulkaanisen toiminnan alaisia. Alueen keskellä sijaitseva suuri järvi on maan lailla tuhkan peitossa, jonka vuoksi sitä on hankalaa erottaa muusta ympäristöstä. Aluetta rajaavat tuhkavuoriksi nimitetyt vuoret, joiden joukosta löytyy useampi aktiivinen tulivuori. Palaneet maat ovat koko Eternian asuttamattomimmat ja karuimmat magman virratessa näkyvillä ja tuhkan sankentaessa ilmaa.
Ilmasto: Lämminkesäinen mannerilmasto / Dfb (mm. pohjoinen Japani), mutta jatkuvan vulkanismin vuoksi lämpimämpi ja talvellakin lumeton.

Harlanin joutomaat
Harlanin joutomaiksi kutsuttu erämaa-alue on monen massiivisen mesavuoren täplittämä. Kaktusten sekä muiden kuivuutta ja tukalia olotiloja kestävien kasvien koristama alue on ankara tottumattomalle kulkijalle, ja toistuvat punertavat maisemat eksyttävät vaeltajansa helposti sisäänsä. Joutomailla sijaitseva mesan päälle rakennettu kaupunki jakaa nimensä itse alueen kanssa. Etenkin kaupungin lähistöllä on tavallista nähdä monia karjalaumoja ja niitä vehreämmille laidunmaille paimentavia ihmisiä.
Ilmasto: Subtrooppinen aavikko / BWh (mm. Arizonan mesa-aavikko)

Amaran aavikko
Eternian länsireunalla sijaitsee kuuma ja kuiva Amaran aavikko, jonka ainoat asutettavat alueet ovat satunnaisten keitaiden tarjoamat suojat. Näistä suurimman kupeeseen on rakennettu kaupunki Desai, joka on sijainnistaan huolimatta suosittu matkakohde. Tällä hiekka-aavikolla liikkuminen on petollista, sillä tyhjältä vaikuttavat dyynit kätkevät alleen monenlaisia petoja, jotka käyttävät epäonnisia kulkijoita ravinnokseen.
Ilmasto: Subtrooppinen aavikko / BWh (mm. Sahara)

Draganinlahti
Eterniaa halkaiseva suuri Draganinlahti on suosittu niin kalastajien kuin huvipurjehtijoidenkin keskuudessa. Lahden itäpuolta reunustava pitkä hiekkaranta vetää puoleensa niin auringonottajia kuin lomailijoitakin. Draganinlahti on antanut nimensä rannallaan sijaitsevalle Nos Draganin kaupungille, josta suurin osa lahden liikenteestä tulee. Keskellä lahtea korkealla veden yläpuolella leijuu sinne maagisesti ankkuroitu, Hedepalatsin nimeä kantava valtava, koristeellinen rakennus.
Ilmasto: Lauhkea meri-ilmasto / Cfb (mm. Ranska ja Saksa)

Kristallisaari
Kristallisaari on mystinen, vahvasti maaginen saari Eternian eteläpuolella. Tämä saari on ainoa paikka, josta maagisia kristalleja ja kristallivettä voi saada, jonka vuoksi saarelle tehdään useampia matkoja jatkuvasti eri tahojen puolesta. Saari ei kuitenkaan ole millään tavalla turvallinen ja huonosti valmistautuneiden tiedetään saaneen siellä ahneuksissaan loppunsa. Saaren keskellä sijaitsevan suuren lähteen vesi on pinkkiä ja ympäröivien kristallien tavoin haluttu maaginen ainesosa moneen rituaaliin ja juomaan. Ilmasto: Kosteanlauhkea ilmasto / Cf (mm. Länsi-Eurooppa), kasvillisuus poikkeaa saaren maagisuuden vuoksi.

Meret
Eternian mannerta ympäröivät meret ovat syviä ja loppumattomia. Monen niitä kauemmas seilaavan tiedetään kadonneen kuin tuhka tuuleen, eikä kukaan seikkailuiltaan palannut ole kertonut löytäneensä mitään muuta, kuin päättymättömän valtameren. Meret ovat täynnä kaikenlaisia otuksia ja vaaroja, mutta niistä huolimatta onnenonkijat ja uteliaat lähtevät kerta toisensa perään tutkimaan syvyyksiä aarteiden löytämisen toivossa.

Eterniassa on paljon erilaisia järjestöjä, joista tällä hetkellä tunnetuimmat on listattu tällä sivulla. Hahmojen on mahdollista perustaa myös omia järjestöjään niin halutessaan.

Solariksen neuvosto
Solariksen neuvosto on Eternian korkein johto, joka koostuu seitsemästä jäsenestä. Jokainen jäsen edustaa eri kaupunkia, jonka vuoksi paikan vapautuessa on paikkaavan jäsenen tultava samasta kaupungista, kuin edeltäjänsäkin. Uudet jäsenet valitaan jäljelle jääneiden toimesta. Solariksen neuvoston viralliset tilat löytyvät Nos Draganin keskustassa kohoavasta Solaris-tornista, jonka sisällä kaikki tärkeät päätökset tehdään, ja joka on koti myös tuomioistuimille.

Sielunvartijat
Moneen eri ryhmittymään ja kaupunkiin jakautuneita Eternian suojelusvoimia kutsutaan yhteisnimityksellä Sielunvartijat. Sielunvartijoiden toimiin kuuluu kaikki järjestyksen ylläpitämisestä kaupunkien suojelemiseen. Jokaisessa kaupungissa on oma yksikkönsä, mutta sielunvartijoiden toiminta keskittyy Nos Draganin keskustassa kohoavaan Lunaris-torniin, jossa järjestön johto istuu ja suurimmat päätökset tehdään. Sielunvartijoiden alla on paljon yksiköitä, joista lainvalvonta on vain yksi osa suurempaa kokonaisuutta, ja tämän vuoksi sielunvartijat työllistävät monenlaisia eri alojen ihmisiä tutkijoista lumoajiin.

Valon temppeli
Valon temppeli on Eternian ainoa kunnolla järjestäytynyt uskonto, joka ottaa vastaan lahjoituksia ja pyrkii auttamaan halukkaita löytämään valaistuksen. Temppeli on tunnettu etenkin halustaan auttaa korruptoituneita jättämään menneensä taakseen ja parantamaan sielunsa katumuksen, hyvien tekojen ja rehellisyyden kautta. Valon temppeli on keskittynyt Nos Draganiin, jonka koillisreunalla kohoaa korkea puinen rakennus kauniin puutarhan keskellä.

Ishida-gumi
Ishida-gumi on yksi Eternian suurimmista rikollisjärjestöistä. Alunperin Hiranesta kotoisin oleva yakuza, Ishida-gumi on siirtynyt pääosin Nos Draganiin nopeasti pääkaupungin perustamisen jälkeen ja levittänyt juuriaan pitkin sen perusteita. Itse Nos Draganin kaakkoisosassa suurta aluetta hallitseva Ishida-gumi pitää allaan useampia muita yakuzaperheitä useammassa eri kaupungissa, ja tekee usein yhteistyötä sekä monen muun rikollisjärjestön, että satunnaisten sielunvartijoiden kanssa. Ishida-gumilla on rikollispuolensa lisäksi useita laillisia yrityksiä pitkin Eterniaa, ja siinä missä monet järjestöä lähemmin katsovat pelkäävät tätä yakuzaa, pitävät monet sitä yhtä lailla suuressa arvossa Ishida-gumin suojellessa alueensa asukkaita ja ollessa yleensä ensimmäisiä, jotka saapuvat paikalle auttamaan luonnonkatastrofien aiheuttamista tuhoista kärsiviä.

Killat
Eterniassa on paljon erilaisia kiltoja artisaanikilloista kyseenalaisempiin yhdistyksiin. Kiltoihin liittyminen on useimmiten melko helppoa, kunhan hahmolla on taitoa vaaditulla alalla, ja etenkin artisaanikillat värväävät joukkoonsa usein aloittelijoitakin oppipojiksi. Jokaisella killalla on omat johtajansa ja sääntönsä, mutta kiltoja yhdistää useimmiten jäsenmaksu, joka oikeuttaa halvempiin tarvikehintoihin, muiden jäsenten apuun ja killan tiloihin, jotka yleisimmin sisältävät nukkumapaikan, keittiön ja työtilat niitä tarvitseville.

Eternian tunnettu historia on yllättävän lyhyt, ulottuen vain viisisataa vuotta taaksepäin. Kukaan ei tiedä, mitä ennen tätä aikaa tapahtui tai miksi ajanlaskua edeltävät tiedot ovat kadonneet ja teorioita on yhtä paljon kuin niistä kiinnostuneitakin. Merkkejä tästä vanhasta ajasta löytyy pitkin mannerta yhtä lailla vanhojen raunioiden ja mysteeristen kivipaalujen kuin harvinaisten tekstien ja artefaktienkin muodossa. Tätä hämmennystä vain lisää ajanlaskua vanhemmat kaupungit, joiden kirjastoista ja arkistoistakaan ei löydy minkäänlaisia mainintoja entisajasta. Tämän vuoksi jotkut uskovat maailman vain ilmestyneen valmiina yhtäkkisesti siinä missä toiset ovat vakuuttuneet jonkin tapahtuman aiheuttaneen mantereenlaajuisen muistinmenetyksen ja omistavat elämänsä tämän mysteerin selvittämiselle.

Tämän ajanlaskun alussa Eternia jakautui kuuteen valtakuntaan. Sodat ja kahakat valtakuntien välillä olivat yleisiä niiden pyrkiessä laajentamaan alueitaan ja alistamaan muut kansat alleen. Tätä kahakointia kesti miltei kolmesataa vuotta aina siihen saakka, kunnes yhtäkkinen ennennäkemätön sairaus pyyhkäisi koko mantereen yli. Sielurutoksi nimetty sielua syövyttävä tauti tarttui nopeasti, tuhoten ihmisiä sisältäpäin ja jättäen uhrinsa onttoon, ruumismaiseen elävän ja kuolleen rajamailla häilyvään tilaan. Epätoivoiset ja pelokkaat ihmiset pakenivat kylistään ja kaupungeistaan, pyrkien parhaiten suojattuihin kaupunkeihin, joista vähänkin sieluruton oireita näyttävät heitettiin ulos paranoian kasvaessa koko ajan pahemmaksi. Lopulta parannuskeino ruttoon onnistuttiin kehittämään Breimin kaupungissa, ja sielurutto onnistuttiin hävittämään, mutta taudin aiheuttamat vahingot olivat huomattavat. Vain neljäsosa Eternian asukkaista oli jäänyt eloon ja suurin osa kaupungeista ja kylistä oli tuhottu yrityksissä hävittää ruton turmelemia ihmisiä.

Huolissaan omista ja kansojensa tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista, valtioiden johtajat kokoontuivat yhteen ja sopimus Eternian yhdistämisestä luotiin. Mantereen keskelle perustettiin uusi kaupunki, jonka johtoportaaseen nimitettiin jokaisesta kansasta yksi edustaja. Niin syntyi Nos Dragan, kaupunki, joka kasvoi vuosien varrella yhä suuremmaksi ja suuremmaksi, ottaen paikkansa Eternian keskipisteenä. Rauhan ja yhtenäisyyden aika antoi uutta tilaa viihteelle ja kehitykselle, ja siinä missä muut kaupungit pitivät yllä perinteitään, katosivat niistä monet modernimpien aatteiden ja eri kulttuurien risteymien alle pääkaupungin laajetessa entisestään. Hitaasti varallinen epätasa-arvo kasvoi ja rikollisuus kaupungeissa puhkesi kukkaan vuosien painuessa menneisyyteen opetuksineen ja arvoineen. Uudet ongelmat löysivät paikkansa yhteiskunnassa epätoivoisten kääntyessä tabumagian puoleen, ja aivan uuden ilmiön ilmestyessä maailmaan sielurutosta pelottavasti muistuttavien sieluttomien ihmisten muodossa.

Nykypäivänä kaupunkien väliset teleportit ja tietokoneet tuovat ihmisiä ja kulttuureja entistä lähemmäs toisiaan. Korruptoituneiden ja sieluttomien lisääntyminen levittää pelkoa ja spekulaatiota, ja Nos Draganissa lisääntyvä levottomuus aiheuttaa turvattomuuden tunteita ja kohua kansassa. Myös sielunvartijoiden huhutaan testailleen kyseenalaisia tapoja pitää yllä järjestystä, ja vaatimukset ikääntyvän neuvoston vaihtumisesta kasvavat päivä päivältä.

Eterniassa ei ole yhtä pääuskontoa, vaan sen sijaan maailmasta löytyy useampia erilaisia uskomuksia. Suurin osa näistä pyörii tavalla tai toisella sielujen ympärillä, vaikka mikään muu ei olisikaan samaa. Osa uskonnoista ei tunnusta minkäänlaista jumalaa, kun taas jotkut tunnustavat useampaa. Ei ole tavatonta nähdä uusien uskontojen ilmestyvän ja häviävän aivan yhtä nopeasti ihmisten etsiessä tarkoitustaan. Yhtä lailla yksittäiset pitkien sukulinjojen sisällä olevat uskonnot ovat yleisiä ja pyörivät yleensä kyseisen perheen alkuperän ympärillä.

Uskontoihin käännyttämistä ja sen muiden naamoille tunkemista ei pidetä yleisesti soveliaana. On täysin normaalia harjoittaa uskontoaan näkyvilläkin paikoilla, mutta ovelta ovelle kiertämistä tai kaduilla huutelemista pidetään vahvasti rauhanrikkomisena ja häiriköintinä, ja ne uskonnot, joiden palvojat tätä tekevät saavat nopeasti maineen vilpillisenä ja keinotekoisena. Yleinen ajattelutapa uskonnoista perustuu kutsumukseen ja valintaan, ja uskonnon jättäminen, vaikka monen mielestä surullista, on yhtä hyväksyttyä kuin uuteen liittyminenkin.

Eternian monista uskonnoista huolimatta on olemassa kolme uskontoa, joita tapaa helposti muita useammin.

Valon usko
Valon usko on valaistusta etsivä ja materialistisesta elämästä irti pyrkivä uskonto. Tämä uskonto pyörii vahvasti sielun ja sen energian ympärillä, ja keskittyy todellisen itsensä löytämiseen ja hyväksymiseen. Tämä uskonto uskoo rehellisen elämän ja muiden auttamisen ja kunnioittamisen olevan lippu todelliseen valaistumiseen, joka on avoin kaikille, jos he vain todella sitä tahtovat. Valon usko on suosittu uskonto etenkin entisten korruptoituneiden joukossa, jotka ovat Valon temppelin avulla onnistuneet parantamaan sielunsa ja karistamaan korruption ulos itsestään. Valon uskon harjoittajat kutsuvat itseään nimellä "valonetsijät".

Sumeranusko
Sumeranusko pyörii auringon ja kuun lohikäärmeiden ympärillä. Näiden lohikäärmeiden sanotaan olevan Ensimmäiset, jotka loivat Eternian ja kaiken sen päällä olevan magiallaan. Ensimmäisten uskotaan heijastavan tasapainoa hyvän ja pahan välillä. Sumeranuskon mukaan tämän tasapainon häiritseminen johtaa tuhoisiin seurauksiin, jonka vuoksi vain toisen puoliskon palvomista katsotaan äärimmäisen pahalla. Sumeranuskon harjoittajat kutsuvat itseään nimellä "sumeralaiset".

Iwernismi
Iwernismi on luonnonuskonto, joka uskoo henkien olevan kaikkialla. Siinä missä jokaisella ihmisellä on sielu, löytyy tämän uskonnon mukaan sellainen myös kaikesta elävästä luonnossa eri muodoissa. Iwernismin harjoittajat eivät käy temppeleissä tai kirkoissa, mutta sen sijaan pitkin kaupunkeja saattaa törmätä erikokoisiin alttareihin, joilla uskonnon seuraajat käyvät usein. Näiden kaupunkeihin rakennettujen alttareiden lisäksi pieniä alttareita löytyy myös kaupunkien ulkopuolilta, koostuen usein kivipaaluista tai muista erilaisista luonnonmateriaaleista. Iwernismin harjoittajat kutsuvat itseään nimellä "iwernit".