valikko

K18 Sisältää väkivaltaa Sisältää seksiä Voi aiheuttaa ahdistusta Sisältää päihteiden käyttöä
S ielu


hahmonluonti

Sielussa jokaisella hahmolla on puhdas ihmismuoto, joka näyttää normaalilta ihmiseltä. Poikkeuksena meidän maailmamme ihmisiin hahmolla voi olla "haltiakorvat", erikoiset ja luonnottoman väriset hiukset, tai erikoisenväriset iirikset. Hahmojen pituus noudattaa meidän maailmamme normaaleja pituuksia. Ihonvärin tulee olla luonnollinen.

Hahmolla voi olla kaikenlaisia lävistyksiä, koruja, tatuointeja tai arpia. Maailmasta löytyy monenlaisia hehkuvia ja fantastisia koruja, ja muun muassa hehkuvat tatuoinnit ovat sallittuja. Vaatetus voi olla kaikkea nykypäiväisestä menneisyyden vaatteisiin. Etenkin pääkaupungin ulkopuolella kulttuurin vaikutus vaatteissa näkyy kaduilla yleisesti.

Kun luot hahmosi ihmismuotoa, mieti mistä kaupungista/entisestä valtiosta sen juuret tulevat, ja tee päätöksiä hahmoosi sen perusteella. Vaikka hahmosi olisikin kasvanut koko elämänsä pääkaupungissa pääosin kulttuurittomasti, vaikuttavat sen juuret muun muassa hahmon ulkomuotoon ja ihon väriin. Tässä lista kaupunkien oikean maailman inspiraatioista avuksi pohtimiseen:

Desai: Egypti (/Saharaa ympäröivät maat)
Harlan: Villin lännen Amerikka (myös natiivit!)
Hirane: Japani (/itä-Aasia)
Irithia: Inuiitit/arktiset alkuperäiskansat
Breim: Pohjoismaat (/keski-Eurooppa)
Nesham: Brasilia (/Amazonia ympäröivät maat)

Ihonsävyjen kohdalla kaupungit menevät seuraavasti tummimmasta vaaleimpaan: Desai, Harlan/Irithia/Nesham, Hirane, Breim. Huomaa, että kalpeiden eurooppalaisten näköisiä ihmisiä tulee vain ja ainoastaan Breimistä (hahmon itsensä ei tarvitse olla Breimistä kotoisin, mutta tällä ulkomuodolla sen juuret ovat). Hahmon juuret voivat myös olla useammassa kaupungissa, jolloin sen ulkomuoto voi heijastaa joko molempia/kaikkia tai vain yhtä etnisyyttä!

Hahmoja saa ikäännyttää omaan tahtiinsa, mutta lapsihahmot eivät saa pysyä ikuisesti lapsina! Lapset ikääntyvät vähintään kaksi kertaa nopeammin kuin aikuiset koulujen aikakuplien vuoksi.

Tämän lisäksi jokaisella hahmolla on myös eläinmuoto. Tämän muodon tulee pohjautua selkeästi johonkin eläimeen tai eläintyyppiin (koira, kissa, lintu yms) tai kahden sekoitukseen, mutta muoto voi olla luonnottoman värinen, ja se voi omata muutenkin fantastisia piirteitä. Esimerkkinä eläinhahmo voi olla aarnikotkamaisesti nelijalkainen lintu joko leijonan takapäällä tai ilman, tai sarvipäinen susi. Myös erilaiset harjakset, tai esimerkiksi ylimääräiset hännät tai jopa extrapari silmiä on sallittu, kunhan ne sopivat fantasiamaisen luonnollisesti hahmon designiin. Jalkoja normaalilla hahmolla ei voi olla kahta paria enempää. Hirviömäiset piirteet on varattu Korruptoituneille, ja värittömät valkoiset silmät Sieluttomille. Muodon tulee perustua maalla liikkumaan kykenevään nisäkkääseen, lintuun tai matelijaan. Lohikäärmeet eivät ole sallittuja. Eläinmuodon maksimikorkeus on kolme metriä, ja pituus pitkulaisilla, mutta ohuilla eläimillä (esim. käärme) viisitoista metriä, paksuus metrin. Minimikorkeus on 30 sentimetriä ja pitkulaisilla minimipituus on metrin.

Hahmon muoto voi liukua pelissä ihmismuodon ja eläinmuodon välillä vapaasti. Hahmo voi viettää pääsääntöisesti aikaa esimerkiksi ihmismuodossa, jolla on eläinmuodon korvat, häntä ja jalat. Määriteltyjä välimuotoja ei ole, mutta jos hahmo viettää useimmiten aikaa välimuodossa, suositellaan kuvien myös näyttävän tämä muoto. Eläinmuodossa tai lähellä sitä oleva hahmo ei kykene puhumaan ihmiskieltä (mm. hahmo jolla on eläinmuotoinen pää).

Hahmon vaatteet eivät sulaudu hahmoon sen muuttaessa muotoa, mutta lävistykset voivat kadota ihon sisään. Jos hahmolta puuttuu käsi, puuttuu se myös eläinmuodolta. Puuttuvan raajan on oltava molemmissa muodoissa ja niiden välissä sama (esim. jos hahmolta puuttuu oikea käsi ja se muuttaa muotoaan koiraksi, puuttuu tältä muodolta oikea etujalka). Hahmo ei myöskään kykene kasvattamaan välimuodossaan ylimääräisiä raajoja, joita sillä ei kummassakaan muodossa ole (esim. hevoseksi muuttuvan välimuoto ei voi olla kentauri, sillä molemmilla muodoilla on vain neljä raajaa. Siivet omaava hahmo voi kasvattaa siivet selkäänsä, kunhan sillä on myös neljä jalkaa tai extra siipipari. Kaksisiipisen ja -jalkaisen eläinmuodon omaavan ihmisen kädet muuttuvat muutoksen edetessä siiviksi). Muutoksien toivotaan etenevän loogisesti ruumiinosien suhteen (päästä tulee pää, jaloista jalat/takajalat). Hahmolla voi olla lumottu proteesi, joka muuttaa muotoa muun hahmon mukana.

Ensimmäinen hahmosi ei voi olla lapsi, sieluton, eikä korruptoitunut!

vaaditut hahmotiedot

Nimi: Hahmon nimi
Ikä: Hahmon ikä
Sukupuoli: Hahmon sukupuoli
Ammatti: Hahmon ammatti
Elementti: Hahmon hallitsema elementti
Asuinpaikka: Missä hahmosi asuu

Maine: Mitä hahmosta tiedetään yleisesti, mitä huhuja hahmosta liikkuu, tai mitä hahmosta on helppoa saada tietää erityisesti kaivelematta?

Ulkomuoto: Miltä hahmo näyttää ihmismuodossaan ja eläinmuodossaan. Jos hahmo viettää paljon aikaa tietyssä välimuodossa, kerro myös tästä muodosta enemmän. Muista merkata molempiin muotoihin hahmon koko (pituus tai korkeus).

*Luonne: Hahmon luonne. Tätä tietoa ei tarvitse laittaa esille hahmon tietoihin, mutta se tulee olla hahmohyväksytyksessä. Luonteen ei tarvitse olla puhtaaksi kirjoitettu ja voit vain tehdä listan hahmon luonteenpiirteistä halutessasi. Tämä tieto vaaditaan vain, jotta ylläpitäjä näkee sinun miettineen hahmoasi ennen hyväksyttämistä.

*Menneisyys: Hahmon menneisyys. Tätä tietoa ei tarvitse laittaa esille hahmon tietoihin, mutta se tulee olla hahmohyväksytyksessä. Menneisyyden ei tarvitse olla puhtaaksi kirjoitettu ja voit halutessasi vain listata hahmon elämän yksityiskohdat (syntymäpaikka, millainen lapsuus, perhe, opiskelu, miten on elättänyt itsensä/päätynyt nykyiseen ammattiin, tärkeimmät/suurimmat tapahtumat ja suhteet). Tämä tieto vaaditaan, jotta ylläpitäjä näkee sinun miettineen hahmoasi kunnolla ennen hyväksyttämistä ja voi varmistaa, että pelaaja ymmärtää pelimaailman ja on luomassa hahmoa, joka sopii siihen, eikä menneisyydessä ole jotain outoa, mikä ei toimisi Eterniassa. Menneisyyden toivotaan olevan mahdollisimman tarkka ja kattava, vaikka se olisikin kirjoitettu listamuodossa. Menneisyyden tarkkuus on tärkeää myös siksi, että ylläpito pystyy antamaan hyväksynnän yhteydessä tarkempaa infoa maailmasta hahmoon liittyen, jos tarpeellista. Mitä korkeammassa ja tärkeämmässä asemassa hahmo on, sitä tärkeämpää yksityiskohtainen menneisyys on.