Kuokkimissäännöt

Täältä löydät ohjeet uusien hahmojen hyväksyttämisestä noppaamiseen.
Avatar
Samiel
Ylläpitäjä
Reactions:
Viestit: 479
Liittynyt: 02 Helmi 2022, 17:05

Kuokkimissäännöt

Viesti Kirjoittaja Samiel »

Kuokkiminen, eli toisten pelaajien jo käynnissä olevaan peliin liittyminen, on yleisesti sallittua Sielussa. Kuokkimiseen on kuitenkin omat sääntönsä pelien sujuvuuden ja reiluuden vuoksi!

Muista AINA lukea vähintään muutama viimeinen rooli pelistä, johon olet kuokkimassa! Varmista, että tiedät, mitä tilanteessa tapahtuu! Ei ole mukavaa, jos joku kuokkii peliin lukematta peliä tarkkaan ja tietämättä, mitä on meneillään! Kuokkimista voi tehdä pääsääntöisesti ilman lupaa, kunhan noudatat seuraavia sääntöjä tarkkaan. Jos haluat kuokkia näiden sääntöjen ulkopuolella, on kannattavinta kysyä peliä pelaavilta erikseen lupaa liittymiseen.

Varmista kuitenkin, että peli tapahtuu jossain, mihin hahmosi pääsee menemään! Älä laita hahmoa kuokkimaan tilanteeseen, joka tapahtuu jonkin hahmon kotona tai muuten yksityisessä tilassa! Poikkeuksia tähän ovat toki tilanteet, joissa hahmo sattuu esimerkiksi asumaan kyseisessä asunnossa itsekin.

Yhden roolin kuokkimiset
Jos haluat viedä hahmosi johonkin tilanteeseen paikan päälle ilman, että hahmo kuitenkaan välttämättä ottaa osaa tapahtumiin suoraan, voit tehdä näin koska tahansa! Näiden kuokkimisten idea on pistää hahmo yhden roolin ajaksi peliin mukaan, jolloin kyseinen hahmo sekä saapuu, että lähtee samassa roolissa, tai jää selkeästi vain taustalle oleilemaan. Hahmo ei silloin ole välttämättä suoraan tekemisissä pelissä olevien hahmojen kanssa, eikä näiden hahmojen tarvitse noteerata kuokkivaa hahmoa millään tavalla. Hahmo voi olla suoraan tekemisissä pelin hahmojen kanssa, mutta varmista silti, että viet hahmosi roolisi lopussa selkeästi pois tässä tilanteessa. Yhden roolin kuokinnat on mahdollista muuttaa pidemmiksi jos tilanne sitä vaatii, ja täytät seuraavan kohdan säännöt tai tiedät pelissä pelaavien olevan okei sen kanssa.

Monen roolin kuokkimiset
Jos haluat hahmosi ottavan suoraa kontaktia pelissä oleviin hahmoihin ilman, että hahmo lähtee välittömästi pelistä pois, on syytä varmistaa, että sinulla on aikaa vastata AKTIIVISESTI tähän peliin! Tämä tarkoittaa vastaamista tarpeen tullen vähintään kerran päivässä, tai online-peleissä online tahtiin (enintään 40min per rooli, mieluiten nopeammin).

Älä pistä hahmoasi kuokkimaan peliin useamman roolin ajaksi, jos et ole varma kyvystäsi vastata aktiivisesti! Ei ole mukavaa, jos mielenkiintoinen ja aktiivisesti etenevä peli jää jumittamaan vain siksi, että joku päätti kuokkia peliin mukaan, muttei sitten vastaakaan aktiivisesti. Jos haluat kuokkia, mutta et ole varma vastaustahdistasi, kysy pelaajilta lupaa peliin liittymiseen!


Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat tarkennuksia kuokkimiseen, kysy asiasta Discordimme puolella!