Foorumi- ja BBcode-apua

Täältä löydät ohjeet uusien hahmojen hyväksyttämisestä noppaamiseen.
Avatar
Samiel
Ylläpitäjä
Reactions:
Viestit: 479
Liittynyt: 02 Helmi 2022, 17:05

Foorumi- ja BBcode-apua

Viesti Kirjoittaja Samiel »

Käytössämme on phpBB3-foorumi, joka on yksi käytetyimpiä perusfoorumeita ja on siten melko yksinkertainen käyttää. Suureen osaan foorumiaiheisista kysymyksistä löydät vastaukset täältä.

Sivujemme lisäksi löydät runsaasti informaatiota pelimaailmastamme foorumin yläpalkista löytyvistä sivuista. Tämä yläpalkki kulkee sivun ylälaidassa mukana, vaikka scrollaisitkin alemmas. Tästä yläpalkista löytyy oikealta laidalta myös sinulle tulevat ilmoitukset, sekä linkit yksityisviesteihin ja nimeäsi painamalla omiin asetuksiin ja profiiliin. Omista asetuksista pystyt muuttamaan profiilikuvaasi ja allekirjoitustasi, ja halutessasi vaihtamaan foorumin kielen englanniksi ja teeman vaaleaksi!
Kuva
Bannerikuvan alapuolelta löydät tämänhetkisen sijaintisi, sekä linkit aiempiin foorumeihin. Sielun sivut-linkki (sekä bannerin keskeltä painaminen) vie sinut roolipelimme nettisivuille. Etusivu palauttaa sinut takaisin foorumin etusivulle, josta näet kaikki kategoriat ja niiden alla olevat foorumit. Bannerin alta oikealta puolelta löydät hakukentän, jolla voit hakea foorumin sisältöä. Rattaan kuvasta pääset tekemään tarkemman haun.
Hakukentän alapuolelta löydät napin, jota painamalla voit muuttaa kaikki foorumit luetuiksi. Kuva
Tämän jälkeen eteesi aukeaa itse foorumi. Näet ensimmäisenä tummalla taustalla kategorian. Tämän alta löydät itse alueet. Joidenkin alueiden alla on sisäalueita (subforum), jotka näet foorumin kuvauksen alta. Jos foorumissa on lukemattomia viestejä, muuttuu kuvake sen edessä harmaasta kirkkaaksi ja värilliseksi. Alemmassa esimerkissä uusia viestejä löytyy foorumeista Ohjeet sekä Pelaajille.
Kuva
Alueiden oikealta puolelta näet viimeisimmän alueelle lähetetyn viestin infoineen.

Alueen sisältä löydät ylimpänä alueen sisäalueet, joita klikkaamalla pääset noiden alueiden alle. Näiden sisäalueiden alta löydät Aiheet, eli alueella olevat postaukset infoineen. Sisäalueiden ja aiheiden välistä löydät uuden hakukentän, jolla voit hakea postauksia vain tämän aiheen sisältä. Hakukentän edestä löydät myös kyvan kynästä, jota painamalla pääset kirjoittamaan uuden postauksen itse.
Kuva

Kynää painaessa avautuu eteesi näkymä editoitavasta tekstikentästä. Tekstikentän yläpuolella on laatikko postauksen nimelle (esim. hahmon nimi hahmon tietoja postatessa, tai pelin nimi uutta peliä aloittaessa). Tämän alapuolelta löydät kaksi riviä vaihtoehtoja tekstinmuokkaukseen. Näitä kuvakkeita painaessa muokkauksen koodi ilmestyy automaattisesti tekstikenttään. Jos mustaat kirjoittamasi tekstin ensin, ilmestyy koodi tekstisi ympärille. Näistä koodeista lisää alempana.
Kuva
Tekstikentän alapuolelta löydät vaihtoehdot luonnoksen tallentamiselle postaamisen sijaan, luonnoksen esikatselulle (esikatselu ilmestyy välittömästi tekstikentän yläpuolelle), tai postauksen lähettämiseen.

Tekstikentän alapuolelta löydät postaukseesi liittyviä vaihtoehtoja. Näistä voit valita mm. näyttääkö kyseinen postaus allekirjoitustasi, vai ei.
Kuva
Kun olet postannut viestisi, voit aina muokata tai poistaa sen postauksen oikeassa yläkulmassa näkyvistä kuvakkeista. Jos et ole varma mitä mikäkin kuvake tekee, leijuta hiirtäsi hetken sen yllä, ja kuvakkeen infoteksti ilmestyy hiiresi viereen.
Kuva


Postausta tehdessäsi voit käyttää BBcode-systeemiä. Nämä koodit käyttäytyvät yksinkertaisten HTML-koodien tapaan, mutta <> merkkien sijaan ne käyttävät [ ] merkkejä. Tekstikentän yläpuolelta löytyy useampi kuvake, joita painamalla saat koodin suoraan tekstikenttään. Jos mustaat tekstin ennen kuin painat kuvaketta, ilmestyy koodi mustatun tekstin ympärille.

Yleisimpiä BBcodeja ovat:
Lihavointi:

Koodi: Valitse kaikki

[b]Teksti[/b]
Kursivointi:

Koodi: Valitse kaikki

[i]Teksti[/i]
Alleviivaus:

Koodi: Valitse kaikki

[u]Teksti[/u]
Linkki:

Koodi: Valitse kaikki

[url=linkin osoite]Linkin teksti[/url]
Kuva:

Koodi: Valitse kaikki

[img]Kuvan osoite[/img]
Jos haluat määrittää itse kuvan koon, lisää koodiin joko width tai height -attribuutti näin:

Koodi: Valitse kaikki

[img height=600]Kuvan osoite[/img]
On suositeltua lisätä näistä vain toinen, jotta kuva pienenee oikeissa mittasuhteissa. Voit painaa mitä tahansa postauksissa esiintyvää kuvaa nähdäksesi kuvan alkuperäisessä koossaan. Tämä sallii muun muassa gallerian luomisen hahmotietojen alapuolelle!

Tekstin keskitys:

Koodi: Valitse kaikki

[align=center][/align]